Skôn Skèndel

 1. De werkgroep Voorlichting en Educatie heeft besloten de Kildonkse molen te bezoeken. Henriëtte, de partner van Henk van Oorschot & Henk, de partner van Jeanne van Esch, brengen ons per auto naar de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther. Daar kijken we even rond en starten we de excursie met een kopje koffie/thee met koek. We zijn met de auto gegaan omdat het tamelijk regenachtig is. Op de boot zitten we met de paraplu op, wat het uitzicht behoorlijk beperkt.

  Om 10:30 uur stappen we op de fluisterboot en varen we naar Kasteel Heeswijk. Tijdens de tocht vertelt de gids van alles over de molen, het landschap en het kasteel.   

  Na een uurtje varen stappen we van de boot in de omgeving van kasteel Heeswijk.Daar wandelen we nog wat rond en gaan we om 12:30 uur van de lunch genieten bij de Barones.
  Na afloop bellen we onze taxi’s weer om ons terug te laten brengen naar Schijndel.
  Bart van Rooij heeft een mooi filmpje gemaakt van de het gezelschap in de fluisterboot op de Aa.

 2. Afgelopen zondagochtend was het druk in de Blekert. Blijkbaar zijn er nog veel natuurminnende fotografen.
  Mart Schel is een bevlogen natuurliefhebber en fotograaf. Hij reist de hele wereld af om bepaalde natuurelementen vast te leggen en kan boeiend verhalen over de dingen die hij meemaakt.
  Ik denk dat de deelnemers veel bijgeleerd hebben afgelopen zondag.
  Het was mooi zomers weer maar vanwege het ‘harde licht’ problematisch voor de fotograaf.

  ​Bart van Rooij

 3. Mei 2009
  We lopen vanaf de Liekendonk naar de prekers, op zoek naar bijzondere en zeldzamen bloemen zoals o.a. Gele Dovenetel, Eenbes en knikkend Nagelkruid.

 4. Mei 2008
  Thema van deze uitzending is de nieuwe natuur waarbij we nieuwe aanplant en vooral de nieuwe amfibieën poelen in en rond het Creijespot nader bekijken.

 5. April 2007
  Hernieuwde kennismaking met het populierenlandschap, dit omdat anno 2007 er veel nieuwe initiatieven zijn waardoor de populier weer volop in de belangstelling staat.

1 2 3 >