Schaapskooi Schijndel, een parel in Het Groene Woud

In het Wijboschbroek vindt u aan de Martemanshurk de Schaapskooi Schijndel. Deze is eigendom van de Stichting Schaapskoo Schijndel. Het is een trefpunt van waaruit u wandelend en fietsend het Wijboschbroek en het Nationaal Landschap Het Groene Woud kunt verkennen.

Een ruim terras en fraai bezoekers- en informatiecentrum nodigen uit om hier even tot rust te komen en te genieten van de omgeving.

De Schaapskooi heeft zes oude inheemse schapenrassen die worden ingezet bij het natuurbeheer in het natuurgebied Wijboschbroek en de Smaldonk. Drie herders gaan gedurende de week meerdere keren met de kudde en de Border Collies op stap. In en rondom de schaapskooi laten we diverse inheemse schapen-, runder- en kippenrassen zien en verzorgen we een uitgebreid programma van natuureducatie.

De herders op de Schaapskooi Schijndel

Na het overlijden van Cor Siegenthaler, februari 2013, zijn we er in geslaagd om in 10 maanden drie nieuwe herders op te leiden. De herders van de Schaapskooi werken met getrainde Border collies en hoeden met de kudde om en rond de Schaapskooi Schijndel, in het Wijboschbroek en de Smaldonk.
De Schaapskooi Schijndel sluit elk jaar een overeenkomst tot begrazen van diverse gebieden met Staatsbosbeheer en de gemeente Schijndel; u zult deze herders dan ook regelmatig tegenkomen in het Wijbsoschbroek en de Smaldonk.
Mocht u belangstelling hebben om als vrijwilliger een steentje bij te dragen in en rondom de Schaapskooi neem dan contact op met de Schaapskooi Schijndel via telefoonnummer 073-5496912 of via de website www.schaapskooischijndel.nl

De schaapskooi is alle dagen open van 10.00 - 17.00 uur. Raadpleeg de website: www.schaapskooischijndel.nl

De Schaapskooi presenteert een gezamenlijk jaarprogramma met NMC Schijndel en Heempark de Blekert. Daarnaast zijn er talrijke activiteiten in de vorm van arrangementen voor groepen en individuen, van jong tot oud; van een wandeling met de herder, een demonstratie schapen drijven of een workshop teambuilding met schapen. In overleg met u  leveren we maatwerk.

In het bezoekerscentrum `t Skupke kunt u alle informatie verkrijgen. Er is een leestafel, een uitgiftebalie van folders en kaarten en er is internet. En dan is er altijd een "goei bakske" koffie.

Ons adres:
Schaapskooi Schijndel
Martemanshurk 12
5482 WP Schijndel
telefoonnummer: 073-5496912 of e-mail: info@schaapskooischijndel.nl

EVENEMENTENKALENDER

In samenwerking met Natuur- en Milieucentrum Schijndel en Heempark De Blekert is een Evenementenkalender opgesteld voor 2017.

Klik voor de gezamenlijke  kalender op: J_A_A_R_K_A_L_E_N_D_E_R_2_0_1_7 versie 2