Nieuws

 1. 05-03-2020

  Wildsporenwandeling door de Prekers

  Wildsporenwandeling door de Prekers

  Zondag 1 maart was het gelukkig droog. Om 10.00 uur waren we met vijftien  personen, waaronder  vier enthousiaste kinderen.  Henk Sterks begeleidde de groep  tijdens de wandeling. Het broek deed zijn naam eer aan. Het was behoorlijk nat.  Er waren volop sporen van reeën en dassen. Henk vond in de Prekers nog een afgeworpen stang van een ree. Langs de Loop vonden we braakballen van reigers. Je kon de kop van de kikkers erin  ontdekken.
  Om twaalf uur waren we weer terug bij de schaapskooi. Het was een mooie tocht.

  Bart van Rooy heeft een filmpje gemaakt van deze wandeling . Ga hiervoor naar de rubriek films en klik op "Overige". 
  Het weer was goed en we hebben weer veel geleerd, aldus Bart van Rooy.

  Lees meer…

 2. 23-02-2020

  Lezing “Klimaatverandering en de gevolgen voor de natuur”

  Lezing “Klimaatverandering en de gevolgen voor de natuur”

  NMC Schijndel organiseert donderdag 5 maart een lezing over "Klimaatverandering en de gevolgen voor de natuur”  door Ron Vodegel.
  In “klimaatverandering en de gevolgen voor de natuur” schetst Ron Vodegel de plaats van de huidige klimaatveranderingen in de ontwikkeling van onze aarde, de natuurlijke processen die hierbij een belangrijke rol spelen en de invloed van de mens hierop. Zoals de bedreigingen van de uitstoot van broeikasgassen voor mens en natuur. 
  Hoe ingewikkeld het is om de opwarming van de aarde effectief aan te pakken. Maar met name ook hoe we als mensen zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen om het tij te keren.
  Mét Greenpeace is ook Ron er van overtuigd dat een groene en duurzame wereld nodig, beter en haalbaar is.
  Door zonnepanelen op het dak te plaatsen? Te investeren in windmolens?, Elektrisch te gaan rijden?, De woning te isoleren? Minder vlees te gaan eten? 

  Het kan bijdragen. Politici hopen er mee te scoren, de media staan er vol van.
  Maar er is meer…
  De avond geeft ruimte samen de mogelijkheden te verkennen.

  Lees meer…

 3. 23-02-2020

  Wildsporenwandeling door de Prekers

  Wildsporenwandeling door de Prekers

  Op zondag 1 maart neemt jager Henk Sterks natuurliefhebbers mee voor een mooie en interessante wandeling door het natuurgebied De Prekers in Wijboschbroek. Deze wandeling is ook heel spannend voor kinderen.
  De tocht gaat over herderspaden, kronkelende bospaden en langs waterlopen door een afwisselend landschap van bossen, graslandjes, boomweiden en schapenweiden.
  Tijdens de wandeling vertelt Henk Sterks alles over wildsporen, de herkomst en de betekenis ervan. Sporenkennis is een belangrijk hulpmiddel voor natuur- en wildbeheer.

  De wildsporenwandeling begint om 10.00 uur in Schaapskooi Schijndel aan de Martemanshurk en eindigt om 12.00 uur.
  Wandelschoenen of laarzen zijn gewenst. Deelname is gratis voor leden van NMC. Aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

  Lees meer…

 4. 07-02-2020

  Jubilarissen in de bloemetjes gezet

  Jubilarissen in de bloemetjes gezet

  NMC Schijndel huldigt haar trouwe leden.
  Tijdens de algemene ledenvergadering van 6 februari werden drie jubilarissen die al 40 jaar lid zijn en een persoon die al 25 jaar lid is in de bloemetjes gezet.

  Respectievelijk: Harrie Mulders, Noud Hermes, Huub van Osch en Wim van Liempt.

  Lees meer…

 5. 06-02-2020

  Schaapskooi Schijndel uitgeroepen tot de mooiste plek van Meierijstad

  Schaapskooi Schijndel uitgeroepen tot de mooiste plek van Meierijstad

  Schaapskooi Schijndel is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Meierijstad. Inwoners van Meierijstad hadden tweehonderd plekken voorgedragen.
  Er is gelet op de waarde die mensen aan de plek gaven en de verbinding die zo’n plek tot stand kan brengen tussen mensen.

  Zo kwam de Schaapskooi als eerste uit de bus. Het is volgens de jury een ontmoetingsplek met een belofte die van grote betekenis is voor de toekomst van Meierijstad.

  Lees meer…

< 1 2 3 4 >