Nieuws

 1. 14-02-2019

  Natuurlezing en wandeling over diersporen

  Natuurlezing en wandeling over diersporen

  Vooral als je er als wandelaar niet in de buurt bent, speelt er zich heel wat af in bos en veld. Zelfs in de eigen achtertuin en in bos en park vinden onder de nachtelijke sterrenhemel miniatuurdrama’s, stoeipartijen en feestmaaltijden plaats, waaraan wij mensen part noch deel hebben. Immers, wilde dieren zijn schuw en ze houden zich verborgen voor de mens. Toch kan de oplettende wandelaar die aanwezigheid van veel dieren zien als hij de sporen maar weet te herkennen. Diersporen vertellen welk dier hier was, wat het deed, wat het gegeten heeft, hoe het woont en leeft. 

  Diersporen geven een extra betekenis aan het buiten zijn. Op woensdag 13 februari nam Annemarie van Diepenbeek ons mee naar de stille getuigen van die andere, zonder kompas en routebeschrijving vaak ’s nachts op pad zijnde wandelaars. Na deze presentatie herken je de die tekenen beter en dat maakt elke natuurwandeling leuker en spannender.  
  Het was een zeer leerzame lezing; hoe meer je te weten komt over de natuur hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk nog heel weinig weet. 

  Wie de sporen ook nog echt in de natuur wil waarnemen kan ook op zondag 17 februari mee op pad op onze winterwandeling onder begeleiding van de natuurliefhebber/jager Henk Sterks en natuurgids Fia Fiers. Zij starten om 10:00 uur bij de Schaapskooi.

  Lees meer…

 2. 04-02-2019

  Nieuws van de Florawerkgroep

  Nieuws van de Florawerkgroep

  Vanaf 2019 gaan we in samenwerking met Gerard te Dorsthorst van onze Florawerkgroep elke maand De Plant van de Maand toevoegen onder de  Florawerkgroep in de rubriek Werkgroepen.

  Lees meer…

 3. 10-01-2019

  Jaarkalender 2019 Tertiaal 1

  De gezamenlijke activiteitenkalender voor het eerste tertiaal van 2019 vind u ook onder de rubriek Evenementenkalender.
  Er is deze keer een deelkalender voor de maanden januari tot en met april opgesteld om tussentijdse wijzigingen zoveel m ogelijk te voorkomen.   

  http://www.nmcschijndel.nl/assets/ee_images/uploads/common_files/
  J_A_A_R_K_A_L_E_N_D_E_R_2_0_1_9_tertiaal_1.pdf

  Lees meer…

 4. 10-12-2018

  NMC organiseert een winterwandeling in de Prekers

  NMC organiseert een winterwandeling in de Prekers

  Op zondag 16 december organiseert NMC Schijndel haar jaarlijkse winterwandeling door de Prekers.
  Ook in de wintertijd valt er te genieten van de mooie natuur in de Prekers.
  Het is een uniek natuurgebied in het Wijboschbroek dat ligt achter Schaapskooi Schijndel. De Prekers is bekend om zijn prachtige voorjaarsbloemen, zeldzame planten, mooie populierenweides en waterlopen in een afwisselend landschap.
  Natuurlijk ook leuk voor kinderen. 

   

  De wandeling start om 10 uur bij Schaapskooi Schijndel aan Martemanshurk 12 en eindigt om 12 uur.
  Wandelschoenen zijn aanbevolen. Deelname is gratis voor leden en kinderen. Aan niet leden wordt een vriwillige bijdrage gevraagd. .

  Lees meer…

 5. 23-11-2018

  Schaapskooi Schijndel zet vrijwilligers NMC in het zonnetje

  Schaapskooi Schijndel zet vrijwilligers NMC in het zonnetje


  Niet alleen NMC eert haar vrijwilligers, ook onze 'zusterstichting' De Schaapskooi is blij met hen. 

  Lees meer…

1 2 3 >