Nieuws

 1. 14-12-2017

  Winterwandeling door de Prekers

  Winterwandeling door de Prekers

  Op zondag 17 december organiseert NMC Schijndel haar jaarlijkse winterwandeling door de Prekers.

  Ook in de wintertijd valt er te genieten van de mooie natuur in de Prekers.

  Het is een uniek natuurgebied in het Wijboschbroek dat ligt achter Schaapskooi Schijndel. De Prekers is bekend om zijn prachtige voorjaarsbloemen, zeldzame planten, mooie populierenweides en waterlopen in een afwisselend landschap. Ook kinderen zijn  welkom.

  De wandeling start om 10.00 uur bij Schaapskooi Schijndel aan Martemanshurk 12.

  Wandelschoenen/laarzen zijn aanbevolen. Deelname is gratis voor leden; aan niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. .

  Meer informatie bij info@nmcschijndel.nl of natuurgids Fia Fiers 0413-366950.

  Lees meer…

 2. 20-11-2017

  NMC Schijndel zoekt vrijwilliger voor haar Vogelwerkgroep

  NMC Schijndel zoekt vrijwilliger voor haar Vogelwerkgroep

  Ton Voorn, de coördinator van onze Vogelwerkgroep, zoekt een opvolger:
  iemand uit de vogelaarswereld die gebieden in en rond Schijndel met een vogelwerkgroep wil inventariseren en hiervan verslag wil doen aan NMC Schijndel en aan SOVON.
  Natuurlijk wordt je eerst goed ingewerkt en staat een enthousiaste groep vogelaars klaar om het werk samen met jou te doen.
  Jaarlijks bekostigt NMC een uitstapje van de Vogelwerkgroep naar een bijzonder natuurgebied, zoals de foto laat zien.

  Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ton via:

  tel 073-5475480 of per email naar eaenpvoorn@ziggo.nl

  Lees meer…

 3. 20-11-2017

  Oproep voor uilenliefhebbers

  Oproep voor uilenliefhebbers

  Onze uilenwerkgroep begint in maart weer met de controle van de bosuilenkasten, daarna zijn de kerk- en de steenuiltjes aan de beurt.
  Om onze groep uit te breiden zijn wij op zoek naar mensen die ons hierbij een handje willen helpen.
  De werkzaamheden zijn:
  het bij de kasten klimmen via een ladder, eventueel het schoonmaken hiervan en het ophangen of repareren van nieuwe kasten
   * altijd gezekerd volgens de geldende normen
   * altijd samen met de coördinator van de werkgroep.

  Gezien de aard van de werkzaamheden denken wij aan mensen tussen de 20 en 50 jaar.

  Lees meer…

 4. 11-11-2017

  Werkgroep Kleine Landschaps Elementen zoekt vrijwilligers

  Werkgroep Kleine Landschaps Elementen zoekt vrijwilligers

  De werkzaamheden van de werkgroep worden elke dinsdagmorgen door een groep van 15 man uitgevoerd. Het werk omvat in de komende maanden voornamelijk knotten, zagen van houtwallen, repareren van afrasteringen en afzetten van griendhout. De voorgaande maanden hebben diverse poelen, alsmede de ijsvogelwand, een opknapbeurt gehad. Verder worden het jaar door de ommetjes, het Schijndelse deel van het wandelknooppunten netwerk, de Houterd route en de wandelpaden aan de Aakendonk onderhouden. Andere werkzaamheden zijn o.a. ondersteuning in het Heempark, onderhoud van twee grienden, ondersteuning bij een eendenkooi en onderhoud van vlindervriendelijke aanplant. Verder doen we mee aan de landelijke Natuurwerkdag en Nldoet. Ons motto: Wij houden het groen, u ook? Wat bieden wij? Een gezellige groep, elk jaar een dagje op pad met de werkgroep, evenals een uitje met alle vrijwilligers van het NMC.

  Er is nog plek voor twee vrijwilligers. Aanmelden graag bij de coördinator:

  Jos van de Westerlo
  06-47777125
  josvandewesterlo@live.nl

  Lees meer…

 5. 21-10-2017

  Herfstwandeling in het Wijboschbroek

  Herfstwandeling in het Wijboschbroek

  Het was een prachtige zondagochtend voor het zoeken naar paddenstoelen in het Wijboschbroek. Er waren dan ook 28 belangstellenden en onder hen acht kinderen.
  We vertrokken om 10 uur vanaf de parkeerplaats in de Aakendonk. Direct al op het eerste paadje waren diverse paddenstoelen te zien. Cor Kievit wist er ook meteen veel over te vertellen. Een echte deskundige. De kinderen waren wild enthousiast. Enkele jongetjes maakten tijden de tocht wel  52 foto’s van verschillende  paddenstoelen. We hebben in totaal wel 63 verschillende soorten gezien. Zo zagen we onder andere de sombere honigzwam, de grijsgroene melkzwam, zilveren ridderzwam, beuken ridderzwam, eekhoorntjesbrood, de narcisridderzwam, de roodkoperen gordijnzwam, de spekzwoerdzwam en nog veel meer paddenstoelen  met  vreemde moeilijke, maar mooie namen. We kwamen zelfs de meest dodelijke paddenstoel van Nederland  tegen, de groene knolammaniet.

  Lees meer…

1 2 3 >