Nieuws

 1. 28-03-2018

  Vier seizoenen in het Wijboschbroek door Leo van de Veerdonk, een ware beleving.

  Vier seizoenen in het Wijboschbroek door Leo van de Veerdonk, een ware beleving.

  Op maandag 9 april presenteert het NMC Schijndel een boeiende filmavond in ’t Spectrum. Voor de Pauze is een film van Leo van de Veerdonk te zien over 4 seizoenen in het Wijboschbroek. Deze film is gemaakt in opdracht van NMC Schijndel. Hij geeft inkijkjes in een boeiend landschap. Sprankelende beelden waarbij de kijker getrakteerd wordt op een feest van kleuren, licht en schaduw, het leefklimaat van grote en kleine dieren, bloemen en planten en hun onderlinge samenhang. Na de pauze een toegift in de vorm van een nostalgische documentaire over het boerenleven midden vorige eeuw, boeiende zwart-wit beelden, knap camerawerk, hard werkende boeren en boerinnen, zwoegende trekpaarden…

  Te zien op maandag 9 april van 20:00 uur tot 22:00 uur. De zaal is geopend vanaf 19:30 uur. Voor NMC-Leden gratis, niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

  Lees meer…

 2. 27-03-2018

  Voorjaarswandeling door De Prekers

  Voorjaarswandeling door De Prekers

  Het was prachtig voorjaarsweer op zondag 25 maart. Met  vijftien  volwassenen en twee kinderen  begonnen we dan ook enthousiast aan de wandeling  met gids Fia Fiers.

  Door het koude voorjaar is de ontwikkeling in de natuur trager dan vorig jaar. We waren benieuwd of we de drie toppers (slanke sleutelbloem, bosanemoontje en speenkruid) zouden ontdekken. En zowaar bespeurden we al snel  het gele speenkruid. Verderop in De Prekers was de bosanemoon ook al voorzichtig aan het bloeien. De slanke sleutelbloem was er nog maar sporadisch. Toch al mooi om te zien.
  ​Ga naar de volgende pagina voor een filmpje door Bart van Rooij gemaakt met de mooie foto's die Jos van de Oetelaar heeft gemaakt. 

  Lees meer…

 3. 25-03-2018

  En de naam is Veronica

  En de naam is Veronica

  Het bestuur van NMC Schijndel heeft een lammetje geadopteerd bij de Schaapskooi.
  Jeanne van Esch en Wim Gevers hebben ons adoptie-lammetje Veronica gedoopt, naar een boek van Annie MG Schmidt.
  Bijgevoegde foto toont het lammetje, samen met een ‘afvaardiging’ van het bestuur ! Ook het ‘geboortekaartje’ is bijgevoegd.

  Lees meer…

 4. 11-03-2018

  De werkgroep Schijndels Landschap aan het knotten voor NL Doet

  De werkgroep Schijndels Landschap aan het knotten voor NL Doet

  Ja, u leest het goed; de vroegere werkgroep KLE is omgedoopt en heet nu Werkgroep Schijndels Landschap

  Het is prachtig weer voor het vrijwilligerswerk en de opkomst is dan ook ongekend groot. 
  ​Jos van de Westerlo zorgt dan ook goed voor de vrijwilligers. In de pauze is er koffie met een koek en tijdens de lunch zijn er lekkere belegde broodjes. 

  ​Bart van Rooij heeft een mooi filmpje gemaakt; ga hiervoor naar de volgene pagina.
   

  Lees meer…

 5. 07-03-2018

  Winterwonderland in Wijboschbroek

  In de voorbije winterperiode hebben we weersextremen mee mogen maken met gevoelstemperaturen die enorm aan uitersten onderhevig zijn geweest. 28 Februari is niet alleen de koudste dag van deze maand geweest, maar zelfs de koudste 28 februari sinds de metingen in Eelde in 1906 begonnen! En een paar dagen later ligt er zelfs een laagje sneeuw, dat de volgende dag alweer gesmolten is. Maar voor Bart van Rooij ligt het lang genoeg om er een prachtig sfeerfilmpje van te maken. 

  Lees meer…

1 2 3 >