Nieuws

 1. 26-03-2020

  Overlijden Ad Liebregts

  Overlijden Ad Liebregts

  We zitten met zijn allen in een bijzondere tijd. Na de tweede wereldoorlog zijn er nimmer zulke beperkende maatregelen van kracht geweest. In die WOII begint Ad zijn leventje en nu horen we onverwacht plotseling dat Ad zijn leven heeft moeten beëindigen.
  Op de foto van Ad, die Corry toestuurde, staat de tekst 'Ik heb een heel fijn leven gehad'.

  Een schok voor ons allen, maar het meest voor zijn gezin met naaste familie. Hen willen we vanuit het NMC sterkte wensen.
  Zien we die laatste twee woorden, dan beseffen we meteen hoe zwak die zijn. Hoe zullen wij hen kunnen steunen in deze tijd. Concreet aanwezig zijn kan/mag niet. Blijven enkel onze woorden over. Die willen handreikingen zijn voor nu en later als we elkaar weer ontmoeten.
  Zien wij Ad, dan is hij er gewoon. Elke dinsdagmorgen met de werkgroep 'Schijndels Landschap' aan het werk, maar vooral bij die gezellige groepskoffie.

  Lees meer…

 2. 21-03-2020

  Per direct zijn alle activiteiten van alle werkgroepen STOP gezet.

  Per direct zijn alle activiteiten van alle werkgroepen STOP gezet.

  Het DB heeft besloten per direct de activiteiten van alle werkgroepen STOP te zetten.  Dit betekent dat er geen werkgroepen meer van NMC Schijndel in het veld actief zijn, maar ook dat wij lezingen en wandelingen moeten annuleren. Dit zolang het Coronavirus nog rondwaart en er sprake is van beperkende richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM.
  We begrijpen ieders liefde voor de natuur en we kunnen niemand ontzeggen de natuur op te zoeken. Echter vanaf nu niet meer in werkgroep verband en onder de vlag van NMC Schijndel. Daarvoor is de gezondheid van al  onze vrijwilligers en leden te kostbaar. De dreiging komt niet vanuit de natuur, maar van ons allemaal en tegelijkertijd van niemand in het bijzonder.

  Lees meer…

 3. 21-03-2020

  De op 6 juni geplande natuurexcursie gaat niet door !

  De op 6 juni geplande natuurexcursie gaat niet door !

  Het bestuur van NMC vindt het onverantwoord om de jaarlijkse busexcursie op 6 juni te laten doorgaan vanwege het coronavirus.
  Of deze excursie verschoven wordt naar de herfst van dit jaar of helemaal vervalt is afhankelijk van de hardnekkigheid van het virus.
  Wij houden u op de hoogte.

  Lees meer…

 4. 17-03-2020

  Lezing van 8 april “List en bedrog in de natuur” geannuleerd.

  Lezing van 8 april “List en bedrog in de natuur” geannuleerd.

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de geplande lezing van 8 april “List en bedrog in de natuur” geannuleerd.
  Het streven is om deze later in het jaar alsnog te laten plaatsvinden

  Lees meer…

 5. 13-03-2020

  Het Coronavirus

  Het Coronavirus

  Beste natuurvriend,
  Het bestuur van NMC heeft besloten de voorjaarswandeling van 22 maart te annuleren. Dit i.v.m. het coronavirus.
  We hebben gekozen voor gezondheid, veiligheid en duidelijkheid.

  Natuurlijk kunt u op eigen gelegenheid gaan wandelen: Zie hiervoor de wandelkaart op onze website http://www.nmcschijndel.nl/projecten/vlinderboek/

  De bijzondere voorjaarsbloemen in de prekers zijn hiernaast en op de volgende pagina afgebeeld. 

  Lees meer…

1 2 3 >