Nieuws

 1. 07-02-2020

  Jubilarissen in de bloemetjes gezet

  Jubilarissen in de bloemetjes gezet

  NMC Schijndel huldigt haar trouwe leden.
  Tijdens de algemene ledenvergadering van 6 februari werden drie jubilarissen die al 40 jaar lid zijn en een persoon die al 25 jaar lid is in de bloemetjes gezet.

  Respectievelijk: Harrie Mulders, Noud Hermes, Huub van Osch en Wim van Liempt.

  Lees meer…

 2. 06-02-2020

  Schaapskooi Schijndel uitgeroepen tot de mooiste plek van Meierijstad

  Schaapskooi Schijndel uitgeroepen tot de mooiste plek van Meierijstad

  Schaapskooi Schijndel is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Meierijstad. Inwoners van Meierijstad hadden tweehonderd plekken voorgedragen.
  Er is gelet op de waarde die mensen aan de plek gaven en de verbinding die zo’n plek tot stand kan brengen tussen mensen.

  Zo kwam de Schaapskooi als eerste uit de bus. Het is volgens de jury een ontmoetingsplek met een belofte die van grote betekenis is voor de toekomst van Meierijstad.

  Lees meer…

 3. 29-01-2020

  Winterwandeling door de Prekers

  Winterwandeling door de Prekers

  Winterwandeling 26 januari 2020

  Gelukkig is de regen verdwenen en laat het zonnetje zich af en toe zien als natuurgids Fia Fiers een aantal natuurliefhebbers die naar de Schaapskooi zijn gekomen, meeneemt voor een winterwandeling. De regen heeft voor modderige paden gezorgd, maar de wandelaars zijn hierop voorbereid en dragen veelal laarzen. Natuurfotograaf Bart van Rooij is er ook bij en maakt er een filmpje van. Ga hiervoor naar: https://youtu.be/l_yyOkszu4A of kijk op onze website onder de rubriek films, sub Overige

  Lees meer…

 4. 27-01-2020

  Algemene Ledenvergadering 2020 van NMC Schijndel

  Het bestuur van NMC Schijndel heeft haar leden uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 6 februari 2020 in de Multifunctionele ruimte (begane grond) van Het Spectrum.
  Van de verschillende werkgroepen worden afbeeldingen gepresenteerd betreffende hun werkzaamheden.
   

  Lees meer…

 5. 20-01-2020

  Winterwandeling door de Prekers

  Winterwandeling door de Prekers

  Op zondag 26 januari organiseert NMC Schijndel haar jaarlijkse winterwandeling door de Prekers.
  Ook in de wintertijd valt er te genieten van de mooie natuur in de Prekers.Het is een uniek natuurgebied in het Wijboschbroek dat ligt achter Schaapskooi Schijndel. De Prekers is bekend om zijn prachtige voorjaarsbloemen, zeldzame planten, mooie populierenweides en waterlopen in een afwisselend landschap.

  Dit is ook een fijne wandeling voor kinderen.

  De wandeling start om 10 uur bij Schaapskooi Schijndel aan Martemanshurk 12 en eindigt om 12 uur.
  Wandelschoenen zijn aanbevolen. Deelname is gratis voor leden en kinderen. Aan niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

  Lees meer…

1 2 3 >